Aktivnosti

Aktivni odmor

U Dućama, mjestu u neposrednoj blizini općinskog središta - Dugog Rata, udaljenom svega nekoliko kilometara od slikovitog grada Omiša, možete provesti bezbrižan i nadasve ugodan odmor.

Prednosti ovog kraja su oduvijek bili (a tako je i danas) čisto more, niz pješčanih plaža, ljubazni i uslužni domaćini, kao i niz mogućnosti za aktivni odmor (surfanje, jedrenje, rafting, kajaking,...). I ono što je također jako bitno, bit ćete blizu, ali ipak dovoljno daleko od svakodnevnog, ubrzanog stila života i vreve velikih turističkih odredišta.

Položaj, bistro more, lijepe i čiste plaže, te obližnji restorani s izvornim domaćim specijalitetima, čine apartmane i sobe Apartmana "VESELA" atraktivnim i pristupačnim. Male udaljenosti do atraktivnih turističkih središta (Split 18 km, Omiš 2 km, Makarska 35 km...) pogoduju za večernje izlaske i planirane provode u mnogim diskotekama i restoranima te raznim turističkim sadržajima kojima obiluje ova regija u turističkoj sezoni.

Sport

Uživajte u ljetnim radostima i šetnjama uz duge, šljunčane plaže. Istražujte krš ili pitoma stara sela i zaseoke vozeći bicikl. Pridružite nam se na plivačkom natjecanju u Omišu, vaterpolu u Dugom Ratu, odbojci na pijesku, jedrenju, veslanju na Dućama, penjanju po okomitim stijenama u obližnjem Omišu. Na Vama je samo da Izberete.

Kristalno čisto more osim za kupanje i raznovrsne ljetne sportove, izvrsno je i za sportski ribolov. Osim gore navedenih aktivnosti, ako ste ljubitelj aktivnog odmora, ovdje možete joggirati uz plažu, skijati na moru, pohađati školu ronjenja ili pak jednodnevnim izletom brodom posjetiti obližnje otoke Brač i Hvar.

Ako pak, volite kanjoning, planinarenje (trekking), kanuing, rafting, brdski biciklizam ili jednostavno želite provesti dan ili nekoliko dana u netaknutoj prirodi, turistička agencija "Jut-Cetina" u mogućnosti je ponuditi Vam organizirane turističke izlete na području drevnih Poljica (od čijih atrakcija posebno treba izdvojiti kanjon rijeke Cetine) u skladu sa vašim željama.

Kultura

U večernjim satima niz kulturnih manifestacija u Dugom Ratu i obližnjem Omišu pružit će vesele i nezaboravne trenutke i najzahtjevnijima. Uz koncerte i recitale u crkvama, dramske predstave na trgovima, blagdanske pučke svečanosti (od kojih su neke upravo nezaboravne) i ostale događaje koje se održavaju u sklopu dugoračkog kulturnog ljeta, možete u obližnjem Omišu razgledati brojne gradske povijesne znamenitosti i posjetiti muzej grada, te izložbe i predstavljanja kulturnih djelatnosti, književno-glazbene susrete, a zaštitini znak "Omiškog kulturnog ljeta" - Festival Dalmatinskih Klapa nipošto ne smijete propustiti.

Bogatstvo kulturnih znamenitosti 1700. godina starog Splita, s najstarijom katedralom na svijetu Sv.Dujam, znamenitom Dioklecijanovom palačom oko koje počinju sve priče o Splitu, ne smijete propustiti posjetiti. Turistima je grad Split namijenio i vrhunske glazbeno-scenske večeri poznate kao "Splitsko ljeto".

Vjernicima se pruža prilika posjetiti i katoličko svetište Međugorje.

Gastronomija

Bogatstvo Hrvatske obale nisu samo plavo more s tisuću otoka, ni pješčane plaže obgrljene palmama i tamarisima. Hrvatsko bogatstvo su i naša izvorna tradicijska jela i slastice satkane u dalmatinskoj kuhinji na radost onima koji je kušaju.

Izvornost i jednostavnost dalmatinske kuhinje odgovara karakteru, podneblju i zdravlju ovog kraja.

Zabava

Atraktivni ugostiteljski objekti uz samu plažu, bogati večernji i noćni program (konobe, kafići, ribarske noći,...), sve to uz glazbu uživo i nezaobilaznu dalmatinsku klapsku pjesmu, samo je dio zabavnih sadržaja kojim možete ispuniti Vaš odmor.

Zelalic Duće ćete, naravno, pamtiti i po ljubaznosti i gostoljubivosti njegovih stanovnika i Vaših domaćina. Na ovom području mnogo je turističkih domaćinstava koja dobrodošlicu daruju svakom posjetitelju u toku cijele godine.

Jednom riječju, na primjeren način doživjet ćete prirodu i upoznati ljude koji s njom žive i druguju, upoznat ćete njihove običaje, kuhinju, duhovnost i gostoljubivost.

Odmarajući se lako ćete zaboraviti na svakodnevne brige i stresove, a mladi će (uostalom kao i stariji) ugodno i lako moći cijeli dan ispuniti zanimljivostima.

No, to nije sve. Zato, dođite, upoznajte Duće i našu rivijeru, upoznajte Hrvatsku! Bit ćete ugodno iznenađeni!

Dobro nam došli!