Okruženje

Duće

Duće je malo turističko mjesto smješteno u srcu Dalmacije poznato po pješćanim plažama koje se protežu u duljini od 5 km.

Osim što pružaju mogućnost uživanja i kupanja u kristalno čistom Jadranskom moru, plaže su obogaćene i ugostiteljskim i rekreativnim sadržajima kao što su jet ski, surfanje, parasailing, vožnja na pedalinama i banani, i sl.

Nalazi se u neposrednoj blizini živopisnog dalmatinskog gradića Omiša smještenog na ušću rijeke Cetine i okruženog planinama. Upravo ta obilježja kao i blizina poznatih turističkih destinacija Splita i Makarske nude brojne mogućnosti za kvalitetan i sadržajima ispunjen odmor što Duće čini savršenim odredištem.

Duga turistička tradicija i dobra prometna povezanost s obližnjim dalmatinskim gradovima i otocima jedna su od glavnih prednosti zašto bi Vaš odmor trebali provesti baš u Dućama.

Omiš

Srednjodalmatinski grad Omiš, središte je 35 km duge Omiške rivijere koja se proteže između turističkih centara Splita i Makarske.

Na turističkoj karti Dalmacije postao je prepoznatljiv po čistom moru, šljunčanim i pješćanim plažama, slikovitom kanjonu rijeke Cetine, bogatoj gastronomskoj ponudi, gusarskoj prošlosti i Festivalu dalmatinskih klapa. Grad Omiš je samom svojom pojavom prirodna ljepota upravo zbog kontrasta koji ga obilježava i razlikuje od ostalih tipičnih priobalnih gradova.

Najznačajnije prirodne ljepote su: kanjon Cetine, planina Mosor, špilja Vranjača, Velika plaža, uvala Vrulja, Zagora i Poljica, a kulturno-povijesne: tvrđave Mirabela, Fortica i Visećgrad, gradske crkve, te razne manifestacije kao što su Festival dalmatinskih klapa, Gusarska bitka, Guitarfest i Ribarske večeri.

Osim toga, Omiš ima bogatu avanturističku ponudu koja uključuje rafting, canyoning, zipline, treking, slobodno penjanje, biciklizam..

Kako bi najbolje vidjeli što Vam sve Omiš ima za ponuditi, predlažemo da pogledate video "Najbolje od Omiša u 1.5 min":

Split

Split je divan grad na Mediteranu, drugi po veličini u Hrvatskoj, smješten na poluotoku, omeđen morem i grebenima.

U Splitu se nalazi zračna luka i redovite trajektne linije koje ga povezaju sa obližnjim otocima, sjevernim i južnim Jadranom te Italijom i Grčkom.

O ljepoti Splita govori i činjenica da je u prvom stoljeću svoju rezidenciju u njemu sagradio i rimski car Dioklecijan, svijetu poznata Dioklecijanova palača, simbol je Splita. Danas se Dioklecijanova palača nalazi pod zaštitom UNESCO-a , ona je srce grada i unutar nje se nalaze sve značajnije povijesno-kulturne znamenitosti i muzeji grada.

U ljetnim mjesecima Palača oživi rimskim duhom i postaje središte kulturnog i društvenog života zbog raznih događaja koji se održavaju u sklopu manifestacije Splitsko ljeto.

Od 2013. Split tri dana postaje glavna party destinacija tj. središte Ultra Europe festivala koji okuplja sve partijanere svijeta.